Chomutovská knihovnaChomutovská knihovna

TRANSLATE

divadlo MALÉhRY

Datum konání: 04.10. 2019 - 04.10. 2019
Místo konání: galerie Špejchar
15:30

MALÉhRY v Chomutově

  1. 10. 2019 v galerii Špejchar

V týdnu knihoven do Chomutova zavítá Daniela a Nikola Zbytovská spolu s Barborou Seidlovou z brněnského divadla MALÉhRY.

 

15.30 hod. Společné čtení pro děti z knihy Pohádky a MALÉhRY

 

19.00 hod. Scénické čtení fejetonů „ke kafi“ z rukopisů Daniely Zbytovské

Pohádky a MALÉhRY web

 Čtení ke kafi web

Pohádky MALÉhRY:

Kniha pohádek divadla MALÉhRY

Říkali nám, že musíme slevit ze svých představ. “Takhle chcete vydávat dětskou knížku? A ještě s kartonovým divadlem? Děvčata, proberte se! To by bylo strašně drahý! To přece není potřeba! “ Daly jsme si “pauzu na kafe”...tak říkáme tomu, když situaci necháme volný průběh. V té pauze na kafe totiž může přijít zázrak! A přišel!! Jak jinak si vysvětlit, že shodou náhod se ocitne zakladatelka nového vydavatelství, které začalo vydávat dětské knížky s kreativním přístupem k tvorbě, u nás doma v obýváku! Kde se tam vzala? Odkud? ...náhody neexistuji. Jsme prostě “shodou okolnosti” tam, kde máme být. V tuto chvíli u nás v obýváku...Zjistíme, že pro sebe vzájemně máme to, co hledáme.. A tak je tady kniha “Pohádky a Maléhry”, deset veselých pohádek, plných podivných pohádkových bytostí, spousta barevných obrázků a taky malé kartonové divadlo s loutkami, se kterými si každý může zahrát vlastní divadelní představení. Znáte Můvu, kredencové strašidlo, pohádkového dědečka, co vám splní za kousek chleba přání, čerty, co chodí do školy, nebo Emila- lesní strašidlo co se bálo strašit? Ne? Tak si o nich něco přečtěte v naší pohádkové knížce.” 

Pohádky jsou vhodné pro děti od 4 do 7 let.

Scénické čtení fejetonů „ke kafi” z rukopisů Daniely Zbytovské:

Autorské divadlo MALÉhRY Daniely a Nikoly Zbytovských a Barbory Seidlové přichází opět s něčím nevšedním. Po několika úspěšných divadelních inscenacích se rozhodly vytvořit pořad, který nabídne možnost bližšího kontaktu s publikem, přímé reakce a sdílení. Scénické čtení z rukopisů Daniely Zbytovské v podání hereček divadla MALÉhRY doplníme úsměvnými komiksy Venduly Chalánkové. "Těšíme se do Chomutova."

 

MALÉhRY foto1

© 2015 - Knihovna Chomutov a Jan Džambasov