Chomutovská knihovnaChomutovská knihovna

TRANSLATE

SWAP dětských knih a vánoční dílna

Datum konání: 02.12. 2018 - 02.12. 2018
Místo konání: atrium, vestibul knihovny
13:00

Chomutovská knihovna si na 1. adventní neděli připravila příjemnou vánoční akci. Čeká vás SWAP dětských knih, společné zdobení vánočního stromu a vánoční dílna ve vestibulu knihovny. Vyrábět se budou adventní věnce a vánoční ozdoby z vyřazených knih. V rámci akce budete moci vyměnit své přečtené dětské knihy za jiné a to až v počtu 10ks. Přijďte nadýchat vánoční atmosféru do knihovny a po akci „hurá“ na rozsvícení stromečku na chomutovském náměstí.

SWAP aneb jak se smysluplně zbavit vytříděných věcí v obstojné kvalitě. Swapování je výměna zachovalých knih, oblečení či potřeb do domácnosti. Hromadí se vám doma dětské knížky, které nikdo nečte? Nebo máte přečteno a rádi pošlete dál? Někomu může právě vaše kniha přijít vhod! Hlavní cíle dobrého SWAPU jsou – učit se nakupovat jinak, učit se věci točit, učit se dávat i brát.

Stejně jako jiné komunitní akce, dobrý swap dělají lidé. Výběrem věcí, které přinesou, svým chováním a dodržováním pravidel, které každému SWAPU nastaví organizátoři. Na SWAPU dětských knih jsou pravidla daná maximálním počtem 10ti knih, které budete moci vyměnit a malá rada: „Vezměte na výměnu knihy, které byste s radostí darovali svým vlastním kamarádům.“

© 2015 - Knihovna Chomutov a Jan Džambasov